open-navfaktor-logo
search
Panonska jezera
Tuzla postala jedinstvena turistička atrakcija u Bosni i Hercegovini
Već je rasprodano 230 hiljada ulaznica, a više od 300 hiljada gostiju posjetilo je Panoniku, kazao je Maid Porobić, direktor Panonike
12.08.2019. u 17:26
get url
text

Tuzlanska Panonska jezera i ove godine su najveća turistička atrakcija u našoj zemlji.

Hazim Malikić, koji živi u Austriji, kaže da su Panonska jezera jedinstvena.

- Tuzla je već postala turistički grad. Imam prijatelja iz Zenice koji živi u Americi. Sada dolazi u Tuzlu na Panoniku. Ekonomija u Bosni i Hercegovini napreduje i moj plan je da se vratim ovdje - naveo je Malikić.

U Tuzli ovih dana puno je ljudi koji žive diljem Evrope i Amerike.

- Često putujem i na druge destinacije u svijetu, ali moram priznati da je i ovo prelijepo. Volio bih da se ovo proširi. U Austriji ima dosta loših priča o Bosni, da je to ekonomski slaba zemlja, ima čak i rasističkih priča, ali ima i mnogo lijepih tema o našoj zemlji. Mi se na loše priče ne obaziremo, jer znamo da je BiH prelijepa zemlja - istaknuo je Malikić.

Senaid Vokić još osamdesetih godina iz Kalesije je otišao živjeti u Austriju. Iako je svake godine u Tuzli, prvi put ljetuje u ovom gradu.

- Iako smo uplatili putovanje u Budvu, sada razmišljam da ostanem ovdje. Ovdje mi je lijepo i sve više razmišljam da se vratim - kaže Vokić.

Danas, na najtopliji dan ovoga ljeta, na Panonskim jezerima bilo je hiljade ljudi.

Direktor Panonike Maid Porobić kaže da svi dosadašnji pokazatelji govore kako će i ova turistička sezona na Panonskim jezerima biti uspješna.

- Već je rasprodano 230 hiljada ulaznica, a više od 300 hiljada gostiju posjetilo je Panoniku - kazao je Porobić.

O Panonskim jezerima već se mnogo govori i u zemljama regije, a u prilog tome govori podatak Turističke zajednice grada Tuzla da više od 20 posto ljudi, koji posjećuju Panonska jezera, dolaze iz Hrvatske, Njemačke, Danske, Švedske i Švicarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.