open-navfaktor-logo
search
Jednoglasno
Tuzlaci dobili novog predsjednika: Sloboda je kao fina djevojka, ali narkomanka
Šećerbegović se u uvodnom izlaganju osvrnuo na tešku situaciju u klubu, kao i nepovjerenju koje privrednici u Tuzli, ali i cijeloj regiji gaje prema ovom klubu
16.10.2019. u 18:15
get url
text

Tuzlanska Sloboda na današnjoj sjednici klupske Skupštine dobila je novo rukovodstvo, a menadžment Slobode će predvoditi Elmir Šećerbegović.

Na samom početku sjednice ostavku na mjesto predsjednika Skupštine podnio je Kemal Kurević, kao i njegov zamjenici Željko Mitrić i Elmir Šećerbegović. Podršku delegata za pozicije zamjenika predsjednika Skupštine dobili su Adnan Mujezinović i Jasmin Hukić.

Predsjednik Upravnog odbora Sead Kozlić u utorak je podnio neopozivu ostavku, a na današnjoj Skupštini nije se pojavio, niti je podnio izvještaj o (ne)radu.

Za Kozlićevog nasljednika predložen je Elmir Šećerbegović, sin proslavljenog fudbalera Slobode Dževada Šećerbegovića, koji je izabran jednoglasnom podrškom prisutnih.

Šećerbegović se u uvodnom izlaganju osvrnuo na tešku situaciju u klubu, kao i nepovjerenju koje privrednici u Tuzli, ali i cijeloj regiji gaje prema ovom klubu.

- Sloboda je kao lijepa djevojka, iz fine porodice, ali narkomanka - dočarao je Šećerbegović.

On je došao na ideju da se promijeni klupski statut na način da članovi Skupštine budu nosioci upravljačkih prava u Slobodi. Planirano je da se u Skupštini nađe 50 ljudi, koji bi stolicu plaćali 24.000 KM, što bi Slobodi na godišnjem nivou donosilo 1,2 miliona KM.

Također, rekao je da će Omladinski pogon biti u funkciji prvog tima, a ne obrnuto, kao što je do sada bio slučaj.

Tako je novi koordinator svih selekcija legendarni golman Tuzlaka Rizah Mešković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.