open-navfaktor-logo
search
Ponuda Gorice
Tuzlaci traže više novca za svog kapitena: Sloboda sprema Beganoviću novi ugovor
Još deset dana ostalo je do zatvaranja prijelaznog roka u Bosni i Hercegovini, a status mladog reprezentativca naše države i kapitena Slobode Amara Beganovića i dalje je nejasan.
04.02.2020. u 15:04
get url
text

Ponuda za njegove usluge ima. Kao što je Faktor ranije pisao, Beganovića želi dovesti hrvatski prvoligaš Gorica. Trener Gorice je nekadašnji reprezentativac BiH Sergej Jakirović i upravo ovaj Mostarac insistira na dovođenju Beganovića.

S obzirom na to da ugovor prvotimca Slobode istječe na ljeto, Gorica je spremna platiti i određeni iznos obeštećenja, koji, kako saznajemo, u ovom momentu ne zadovoljava apetite Tuzlaka.

Crveno-crni za svog kapitena žele više novca i ne žele ga prodavati pošto-poto. 

VEZANI TEKST- Fudbaler Slobode na listi želja bivšeg reprezentativca BiH

Menadžment Slobode spreman je Beganoviću ponuditi i novi ugovor, a razgovori s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri već su obavljeni, potvrđeno je Faktoru. Da li će dvije strane pronaći zajednički jezik, vjerovatno ćemo saznati ubrzo.

Beganović je i ljetos dovođen u vezu s odlaskom iz Slobode. Čak je postojala i ponuda Azmira Husića, alfe i omege Tuzla Cityja.  Beganovićev stav je tada bio jasan. Poručio je da u Bosni i Hercegovini može nositi dres jednog kluba, a to je Sloboda.

Sloboda se priprema u Antalyji, a u jučerašnjoj utakmici protiv moskovskog Torpeda, Beganović je igrao na lijevom beku, poziciji koja je deficitarna zbog povrede Almira Bekića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.