open-navfaktor-logo
search
Priznao krivicu
Tuzlak osuđen uvjetno na godinu zatvora zbog prijetnji tužiteljici Gordani Tadić
Optuženi Ranko Petrović sporazumno je priznao krivicu za upućivanje prijetnji po sigurnost glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
12.03.2021. u 08:51
get url
text

Kako se navodi, za optuženog je predložena uvjetna kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Optuženi Petrović rođen je 1990. godine u Tuzli, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili hapšenju počinioca krivičnog djela iz člana 241b. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 25. 09. 2020. godine.

Optuženi je priznao da je tokom marta 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužilaštvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod nje izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnost, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja, uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje. Sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući računarsku opremu. Sud BiH je nakon razmatranja, prihvatio navedeni sporazum.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.