open-navfaktor-logo
search
U toku uviđaj
Tuzlansko naselje Moluhe: Muškarac se u kući raznio bombom, žena teško ranjena
U tuzlanskom naselju Moluhe, jutros oko 7.55 sati, na spratu kuće aktivirana je eksplozivna naprava, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.
19.05.2023. u 10:07
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, muškarac je aktivirao bombu, te je u eksploziji poginuo,a žena je teško ranjena. 

- Na mjesto događaja odmah su upućeni patrola policije Policijske stanice Zapad, policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Služba hitne medicinske pomoći Tuzla, kao i policijski službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Odsjeka za krim-tehniku i KDZ - kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Ona je dodala i to da zbog sumnji da u kući ima više ekspozivnih naprava, uviđaj nije mogao odmah otpočeti.

- Dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla konstatovao je smrt lica M. O. rođen 1968. godine iz Tuzle. KDZ pregled je u toku - potvrdila je Sprečić. 

{$galerijaFotografija}

Ona je kazala da je na mjesto događaja izašao i dežurni tužilac Tužilaštva TK, koji rukovodi uviđajem koji obavljaju pripadnici Sektora krim-policije MUP-a TK.

Iz UKC-a Tuzla potvrđeno je da je povrijeđena žena hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju ove zdravstvene ustanove.

- Pacijentica E. O. primljena je sa višestrukim povredama ekstremiteta, u toku je priprema za operativni zahvat - kazala je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

Kako saznajemo, žena je svjesna i komunikativna.

Prema kazivanju komšija, navodno su supružnici bili u lošim odnosima.

Žena je sa kćerkom živjela na spratu, dok je on boravio u prizemlju. 

U trenutku tragedije kćerka je bila u kući , ali je spavala i nije povrijeđena. Nakon što je čula eksploziju, sišla je u prizemlje i vidjela šta se desilo. 

Moluhe, MUPTK, uviđaj, 19.05.2023.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.