open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Tužna vijest iz Italije: Nema više Palerma
U ovom obliku Palermo je postojao od 1987. godine, te je bio treći nasljednik kluba koji je osnovan još davne 1900. godine
18.10.2019. u 15:59
get url
text

US Citta di Palermo, preteča kluba koji se takmiči u Serie D, danas je prestao da postoji. Nakon 32 godine nema više kluba koji je u proteklih desetak godina iznjedrio mnogo poznatih fudbalskih imena, koja su igrajući u rozom dresu kasnije dosegnula fudbalske visine.

U ovom obliku Palermo je postojao od 1987. godine, te je bio treći nasljednik kluba koji je osnovan još davne 1900. godine.

Corriere dello Sport piše kako je sud u Palermu danas prihvatio prijedlog tužilaca da se klub progasi nelikvidnim, što je posljednji u nizu koraka ka gašenju. Andrea Zamparini, sin kontroverznog Maurizija Zamparinija, pokušao je iznosom od deset miliona eura uvjeriti tužioca kako je moguće regulisati sve dugove, što je ocijenjeno kao preniska suma.

Među najpoznatijim fudbalerima današnjice, koji su nosili dres Palerma, su Edinson Cavani, Paulo Dybala, Javier Pastore, Andrea Belotti, a proteklih godina za tim sa Sicilije igrao je i bh. reprezentativac Mato Jajalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.