open-navfaktor-logo
search
Pronađeno i oružje
U akciji "Jezero" u Konjicu pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa
Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic, realizovali su operativno-taktičku akciju "Jezero" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".
Merima Čustović
20.05.2022. u 16:12
get url
text

- Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E.Z. (1975) nastanjenog u Konjicu. Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela N.N materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku - navode iz FUP-a.

Ističu kako su E. Z. sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, prerađivao, pakovao, dalje distribuirao, te stavljao u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Nakon završenog pretresa osoba je kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic, nakon provedenih vještačenja – kazali su iz FUP-a.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.