open-navfaktor-logo
search
Dom zdravlja
U Banjoj Luci 440 djece u izolaciji, 176 pozitivno na koronavirus
Na području Banje Luke na koronavirus pozitivno je 176 djece školskog i predškolskog uzrasta, među kojima je polovina uzrasta od šest do 15 godina.
03.11.2020. u 11:32
get url
text

Prema podacima Doma zdravlja Banja Luka trenutno je 440 djece u izolaciji.

- Drastično se pogoršala epidemiološka sitruacija u gradu  i sve ambulante su izuzetno opterećene - kazala je danas direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović.

U Gradskoj upravi Banja Luka danas je održan sastanak gradonačelnika Igora Radojičića i direktora osnovnih škola na području grada, te je istaknuto da je procjena da se nastava u ovom polugodištu odvija u školama.

- Očekujemo prekid u sedmici poslije izbora, ali se u ovom trenutku ne može reći na koliko dana. Sa Civilnom zaštitom uradićemo  procjenu koliko im vremena treba za dezinfekciju i da li može da se završi sve 16. novembra - kazao je Radojičić.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Miroslav Popržen je kazao da će se od škole do škole procjenjivati da li će biti prekida nastave ili ne.

- Stav je da se prvo polugodište privede kraju bez prekida, ako je to moguće, a koristeći postojeći model. On se pokazao u praksi kao dobar i ni u jednoj školi nije bilo masovnog zaražavanja - rekao je Popržen.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.