open-navfaktor-logo
search
Kraj strahovima
U Bayernu mogu odahnuti poslije horor-fotografije Comana
Francuski reprezentativac Kingsley Coman ružno se okliznuo u 27. minuti nakon čega ga je zamijenio Thomas Müller
12.12.2019. u 12:55
get url
text

Minhenski Bayer još prije posljednjeg kola grupne faze u džepu je imao kartu za osminu finala Lige prvaka.

Ipak, Bavarci su u velikom stilu okončali takmičenje po grupama nakon što su u posljednjoj rundi s 3:1 savladali Tottenham i tako ovaj krug takmičenja završili s maksimalnih 18 bodova. Uz to su srušili rekord Reala (19:2) kada je riječ o gol-razlici u ovom grupnom dijelu takmičenja, a novi rekord je 24:5!

VEZANA VIJEST - Salihamidžićev Bayern evropske velikane poslao u historiju Lige prvaka

Pobjedu nad Spursima njemački prvak mogao je skupo platiti. Naime, nakom što je u 14. minuti doveo Bayern u prednost, francuski reprezentativac Kingsley Coman ružno se okliznuo u 24. minuti nakon čega ga je zamijenio Thomas Müller.

Horor-fotografija koja se pojavila još u toku utakmice izazvala je opravdan strah kod svih u redovima minhenskog kluba, pogotovo zbog brojnih problema Comana s povredama u prošlosti. No, srećom po Francuza, ali i po Bayern i njegove navijače, povreda koljena nije ozbiljna kao što se u prvih mah pretpostavljalo, a što su potvrdili pregledi koje je u srijedu navečer obavio dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Coman će neko vrijeme morati mirovati, a prema informacijama koje stižu iz Njemačke na travnjak sigurno neće prije početka naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.