open-navfaktor-logo
search
Bez greške
U Beču kao na domaćem terenu: Hrvatski rukometaši Austriji nanijeli prvi poraz na Euru
Jedan od tri domaćina ovogodišnjeg Eura, koji je prvi dio takmičenja okončao s tri pobjede, večeras baš i nije uspijevao parirati Červarovim Kaubojima
16.01.2020. u 19:45
get url
text

Rukometna reprezentacija Hrvatske, koja je s tri pobjede plasirala u drugi krug Evropskog prvenstva, pobjednički pohod nastavila je i u duelu prvog kola druge grupne faze u kojem je s 27:23 porazila Austriju.

Jedan od tri domaćina ovogodišnjeg Eura, koji je baš kao i Hrvatska prvi dio takmičenja okončao s tri pobjede, večeras baš i nije uspijevao parirati Červarovim Kaubojima.

Tek na samom početku meča u Wiener Stadthalle, u kojoj su se Austrijanci osjećali kao gosti, držali su rezultatski egal, no to nije trajala dugo.

Nakon vodstva Austrije od 4:3 uslijedila je serija Hrvatske od 5:0, što je bio dovoljan zalog za hrvatske rukometaše da prvih 30 minuta riješe u svoju korist rezultatom 13:8.

Prednost iz prvog dijela Austrijanci su u nastavku tek u nekoliko navrata uspijeli smanjiti na četiri gola zaostatka, ali je Hrvatka na kraju zasluženo trijumfovala s 27:23.

Najefikasniji igrač Austrije bio je Robert Weber sa šest pogodaka, koliko je postigao i Zlatko Horvat u dresu Hrvatske. Odličan je bio i kapiten Kauboja Domagoj Duvnjak, koji je postigao pet golova iz isto toliko šuteva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.