open-navfaktor-logo
search
MUP Srbije saopćio
U Beogradu uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića u Sarajevu
MUP Srbije je saopćio da je u jednom hostelu u Beogradu uhapšen državljanin Maroka S. E. D. (31), osumnjičen da je sa još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu državljanina BiH J. B. u Sarajevu 17. novembra.
26.11.2020. u 15:14
get url
text

U saopćenju se navodi da je osumnjičeni lociran i uhapšen u jednom beogradskom hostelu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobegne u neku od zemalja u regionu.

Dodaje se da je hapšenje rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srbijanske i bh. policije.

S. E. D. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, naveli su iz MUP-a Srbije.

Ubistvo Jasmina Berovića dogodilo se u prošlu srijedu oko 22.30 sati ispred ugostiteljskog objekta u Otesu koji drži brat ubijenog.

Kako se neposredno nakon ubistva moglo čuti, ubijeni je sa prijateljima pokušao iz kafića izbaciti migrante prije policijskog sata, a koji su odbijali izaći.

Došlo je do tuče u kojoj su učestvovala tri migranta sa jedne i pet državljana BiH sa druge strane.

Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija, koji su zbrinuti u KCUS-u, dok je Berović preminuo na mjestu.

Policija je zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ovim ubistvom hapsila Marokanca Hichama Aglarasa, koji je nakon krim-obrade pušten, jer se nije mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.