open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
U BiH danas sunčano vrijeme, temperatura do 32 stepena
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, najavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).
14.09.2022. u 08:43
get url
text

Vjetar prijepodne će biti slab. U drugom dijelu dana umjereno jako jugo. Povremeno će biti jačih udara vjetra na području Krajine i sjeveru Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 14 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10 stepen, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U četvrtak većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je lokalno i jače nevrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.