open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U BiH tokom novogodišnjih praznika oblačno s kišom i susnježicom
U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U nizinama uglavnom je kiša, lokalno u centralnim područjima i susnježica, a u višim područjima snijeg.
31.12.2020. u 08:25
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -4, Ivan-sedlo i Livno 0, Bugojno i Jajce 2, Bihać i Sarajevo 3, Sanski Most i Zenica 4, Gradačac i Tuzla 5, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude i Mostar 6, Trebinje 7 i Neum 10 stepena Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930Pa, za 14hPa je manji od normalnog i ne mijenja se. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Postepen prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Temperatura zraka većinom između dva i osam, a na krajnjem jugu BiH do 12 stepeni. U Sarajevu oblačno, povremeno s kišom. Temperatura zraka između tri i pet stepeni.

Prvog dana Nove 2021. godine, odnosno u petak, 1. januara, u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. 

Ni u subotu, 2. januara ne očekuju se ozbiljnije promjene, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, a na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.