open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
U Bijeljini i Janji počinje izgradnja infrastrukture, podrška i Islamskoj zajednici
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, te predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina i Janja, potpisali su ugovore o izgradnji infrastrukture i objekata za potrebe Islamske zajednice
14.07.2021. u 16:58
get url
text

Ministarstvo će sufinansirati sve projekte za koje su potpisani sporazumi.

- Posjetili smo povratničku zajednicu u Janji i Bijeljini, sagledali njihove potrebe i na bazi realnih potreba danas potpisali sporazume o udruživanju sredstava. Ministarstvo i Grad Bijeljina će podjednako sufinansirati izgradnju puteva, ulične rasvjete, školskih krovova, igrališta i sportskih terena. Nastavljamo dobru saradnju sa gradskom upravom, a to znači više projekata i investicija u povratničkim sredinama. Raduje nas svaka saradnja koja popravlja kvalitet života bilo kojeg povratnika u Bosni i Hercegovini. Izgradnja objekata za potrebe Islamske zajednice je usmjeren i na potrebe mladih. Njihove aktivnosti su u službi zajednice i želimo im olakšati taj posao kroz funkcionalne objekte gdje se okupljaju i djeluju prema povratnicima - kazao je Ramić.

Gradska uprava Grada Bijeljina osigurala je sredstva za podršku povratku.

- Prethodna posjeta ministra Ramića nas je dodatno ohrabrila u namjeri da još snažnije podržimo povratničku populaciju u Janji i Bijeljini. Pored infrastrukture, nastojimo pomoći u održivom povratku, sjetvi, izgradnji stambenih objekata i zapošljavanju. Opredijeljeni smo da saradnja sa povratnicima bude i bolja u svim segmentima našeg zajedničkog života. Bijeljina i Janja će ostati primjer suživota svih naroda koji u njima žive - istakao je Petrović.

Medžlisi Islamske zajednice Janja i Bijeljina nastavljaju izgradnju objekata za potrebe vjerske zajednice. Aktivnosti su usmjerene i na obradu vakufske zemlje, podršku mladima i edukaciju kroz vjerske sadržaje.

Ugovore o dodjeli sredstava su potpisali predstavnici oba medžlisa. Ističu da je današnjim potpisivanjem ugovora olakšana realizacija programskih ciljeva i da je saradnja ova dva Medžlisa i Ministarstva svake godine bolja, što se ogleda kroz broj realizovanih projekata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.