open-navfaktor-logo
search
Borba za IO
U Bjelorusiji sutra počinju Evropske igre: Učestvuje 4.000 sportista iz 50 zemalja
Sportisti će se nadmetati za 200 medalja u 15 sportskih disciplina, uključujući i deset disciplina u kojima će takmičenja imati karakter kvalifikacija za naredne OI
20.06.2019. u 09:18
get url
text

U Bjelorusiji sutra počinju 2. Evropske igre koje slove za jednu od najvećih sportskih smotri na Starom kontinentu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Evropskim igrama u Minsku od sutra do 30. juna učestvovat će 4.000 sportista iz 50 zemalja, uključujući i zemlje naše regije.

Sportisti će se nadmetati za 200 medalja u 15 sportskih disciplina, uključujući i deset disciplina u kojima će takmičenja imati karakter kvalifikacija za naredne Olimpijske igre u Tokiju.

Organizator takmičenja je Evropski olimpijski komitet (EOK) koji je najavio da će Evropske igre u Minsku biti najkompaktnije sportsko takmičenje tog tipa s obzirom na blizini u povezanost svih sportskih kompleksa u glavnom gradu Bjelorusije.

Prve Evropske igre održane su u azerbejdžanskom Bakuu 2015. godine. Za domaćina drugih Evropskih igara prvobitno je izabrana Holandija koja je odustala od organizacije zbog finansijskih razloga, pa je EOK za novog domaćina odredio Bjelorusiju.

Tim Bosne i Hercegovine predstavljat će 16 takmičara u šest sportova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.