open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U Bosni jutros sa kišom i susnježicom, a u Hercegovini umjereno oblačno
U Bosni jutros je oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini je umjereno oblačno.
13.10.2020. u 08:40
get url
text

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Ivan-sedlo 0, Bugojno i Sarajevo 2, Jajce 3, Livno 4, Drvar, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 5, Bihać i Gradačac 6, Grude i Sanski Most 7, Mostar 8 i Neum 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH će danas veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati kiša, uglavnom prijepodne. U Hercegovini prestanak padavina u jutarnjim satima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše može pasti na sjeveru Bosne. U višim dijelovima sa susnježicom i snijegom. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu će veći dio dana biti oblačno. Prijepodne povremeno može padati slaba kiša ili susnježica. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.