open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U Bosni obilniji pljuskovi, u Hercegovini padavine u drugom dijelu dana
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.
26.05.2023. u 08:19
get url
text

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom na sjeveru, jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stepeni, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni, na jugu zemlje do 28, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.