open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U Bosni oblačno s kišom u sjevernim područjima, a u Hercegovini sunčano
U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost.
07.07.2020. u 08:40
get url
text

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Bihać, Bugojno i Sarajevo 13, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Srebrenica 15, Zvornik 17, Široki Brijeg 21, Grude, Mostar i Trebinje 22, Stolac 23 i Neum 24 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslijepodne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.