open-navfaktor-logo
search
U 66. godini
U Brčkom preminuo Siniša Kisić
Siniša Kisić, bivši gradonačelnik Brčkog i potpresjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hecegovine, preminuo je sinoć u 66. godini u brčanskoj bolnici.
07.05.2020. u 11:01
get url
text

Kisić je već duže vrijeme bio bolestan, potvrđeno je Faktoru.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić uputio je u svoje osobno i u ime brčanske vlade telegram saučešća porodici Kisić, u povodu smrti Siniše Kisića, prvog gradonačelnika Distrikta.

- Izgubili smo čovjeka koji je bio oličenje akcije, predanosti poslu i dužnostima. Naš grad ostao je bez jednog uglednog sugrađanina, velikog sportiste i sportskog radnika, ostao je bez čovjeka koji se rijetko pronalazi u javnom životu naše lokalne zajednice -  navodi se u telegramu.

Milić navodi kako će Kisićev rad tokom mandata na mjestu gradonačelnika, ali i na drugim dužnostima koje je obavljao, ostati upamćen, a rezultati "nakon svega što smo preživjeli u posljednjem desetljeću 20. stoljeća trajat će u sjećanjima svih koji su ga poznavali, a posebno njegovih kolega i suradnika".

- Ubijeđen sam da dijelim žaljenje svih onih koji su imali priliku upoznati Sinišu Kisića što nije uspio da se izbori i pobijedi opaku bolest. Ako netko danas treba biti ponosan i ako je u bolu, onda je to porodica Kisić jer je imala takvog čovjeka za sina, supruga, oca, brata, djeda, prijatelja -  navodi u sućuti gradonačelnik Milić.

Kisić je rođen 1954. godine, a bio je uspješni sportista i privrednik. Bio je predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine nakon ujedinjenja ovog tijela. Također bio je predsjednik Odbojkaškog kluba Jedinstvo.

Kisić je imao i respektabilnu karijeru u odbojci gdje je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije u svim kategorijama (96 nastupa), a tri godine je bio najbolji sportista Brčkog.

Sahrana Siniše Kisića obavit će se sutra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.