open-navfaktor-logo
search
Nove mjere
U Brčkom skraćen policijski sat i dopuštene maturske zabave i svadbe
Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o skraćenju policijskog sata na području Distrikta.
19.05.2021. u 16:34
get url
text

Kretanje osoba na području Distrikta od danas je zabranjeno u vremenu od 24 sata do 5 sati ujutro, dok je rad privrednih subjekata i dalje dopušten do 22 sata.

U vrijeme zabrane kretanja dopušten je rad dežurnih apoteka, benzinskih pumpi koje u tu vrijeme mogu samo točiti gorivo te rad privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

Štab za zaštitu i spašavanje dopustio je organiziranje maturalnih proslava i svadbenih svečanosti u zatvorenom prostoru na teritoriju Brčko distrikta BiH u skladu s važećim naredbama i preporukama za organiziranje takvih događaja.

Ugostiteljski objekti koji organiziraju proslave maturaskih večeri i održavanje svadbenih veselja mogu raditi do 23 sata.

Rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru mogu se odvijati do 22 sat, dok je zabranjeno svako organizirano okupljanje s muzikom uživo, di-džejevima i slično uz iznimku maturskih večeri i svadbenih veselja na kojima je dopuštena muzika uživo.

Na području Distrikta obavezno je nošenje zaštitne maske (prekrivena usta, nos i brada) u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u grupi od dvije ili više osoba te održavanje fizičke distance od dva metra, osim članova užeg domaćinstva.

Danas donesene mjere važit će sljedećih 15 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.