MUP SBK

U Bugojnu i Travniku nastavljena hapšenja: Četvero privedenih, oduzeta droga i oružje

Objavljeno: 11.01.2019. u 10:38

Prije tri dana pripadnici MUP-a SBK obavili su pretrese na tri lokacije u Travniku i jednoj u Gornjem Vakufu, te su pronađeni marihuana, kokain i spid i uhapšene četiri osobe

FOTO: MUP SBK

Policija Srednjobosanskog kantona, u nastavku pojačanih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla dva dana provela je još jednu uspješnu akcija na području Bugojna i Travnika.

Foto: MUP SBK

Kako je jutros saopćeno iz MUP-a SBK, pretreseni su stambeni i pomoćni objekti u Bugojnu i Travniku, te je pronađena droga i oružje.

Uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinile krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- U akciji su učestvovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Bugojno, u ulici Armije BiH, općina Bugojno izvršili pretres porodične kuće u kojoj su zatečene četiri osobe od kojih je jedna mlađa ženska osoba. Prilikom pretresa pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga spid i cannabis, digitalna vaga, kao i drugi predmeti i sredstva koja se koriste za proizvodnju i promet opojnih droga - kazao je glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Kako navode iz policije, akcija je nastavljena na području Travnika, gdje su krim-policajci, zajedno sa Jedinicom za specijalističku podršku, pretresli porodičnu kuću i prateće objekte u mjestu Han Bila.

- Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje - naveo je Hodžić.

Podsjećamo, prije tri dana, pripadnici MUP-a SBK obavili su pretrese na tri lokacije u Travniku i jednoj u Gornjem Vakufu, te su pronađeni marihuana, kokain i spid.

Zbog nedozvoljene proizvodnje iprometa opojnih droga tada su uhapšene četiri osobe, Edina H. (24), Mevludin S. (43) i Sead D. (38) iz Travnika, te Zahid S. (27) iz Gornjeg Vakufa.

 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije