U Busovači postavljen kamen temeljac za izgradnju doma za siromašne

Objavljeno: 17.05.17 u 14:59

Dom za siromašne "Sv. Mihovil" u Busovači trebao bi biti izgrađen do 2019. godine, a vrijednost projekta procjenjuje se na nešto više od 600.000 maraka, izjavila je Feni predsjednica Udruge "Dar srca" Ružica Laštro, nakon današnjeg postavljanja kamena temeljca za tu ustanovu.

Laštro je istaknula da je izgradnju Doma inicirala Udruga "Dar srca", čiji volonteri već 13 godina pomažu socijalno ugrožene stanovnike općine Busovača, koje obilaze, osiguravaju im hranu, odjeću, lijekove i ogrjev.

- Došli smo na ideju da im pomognemo i okupimo ih na jednom mjestu te im tako olakšamo život. Dom će imati mjesta za 30 osoba koje žive u teškim uvjetima i, uglavnom, nemaju nikoga da brine o njima, dok će dnevni smještaj biti osiguran za one koji, također, teško žive, ali imaju neke uvjete u svojim kućama - istaknula je.

Naglasila je da će završetak izgradnje ovisiti o prikupljenom novcu, te istaknula da se, osim donacija, očekuje i potpora vlasti.

- Najviše očekujemo od donacija, jer imamo prijatelje koji pomažu rad Udruge, a javljat ćemo se i na konkurse kako bismo završili izgradnju. Predstavnici vlasti, koji su bili danas u Busovači, obećali su nam potporu, ne samo moralnu nego i materijalnu, pa vjerujemo da će to obećanje i ispuniti - dodala je Laštro.

Prema njenim riječima, svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovali su predstavnici vlasti, među kojima i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te donatori i prijatelji Udruge "Dar srca".