open-navfaktor-logo
search
Zeničani na Pecari
U Čeliku se ne žele prisjećati prošlosezonske katastrofe
Gostovanje na Pecari na startu prošle sezone Zeničani ne pamte po dobrom jer im je domaćin napunio mrežu i slavio s uvjerljivih 6:0
22.07.2019. u 09:15
get url
text

Utakmicom Široki Brijeg - Čelik, koja je igra danas od 21 sat na stadionu Pecara, bit će kompletirano prvo kolo nove sezone BH Telecom Premijer lige.

Zeničani u ovom susretu neće moću računati na Aidina Mahmutovića, Nermina Hajdarevića, Enija Zilića, Almira Čubaru i Paragvajca Carlosa Fabiana, kao i na povrijđene Haruna Vardu i Luku Miletića, koji se oporavljaju nakon operacije koljena.

- Luka je došao da nas posjeti u Međugorju, ali, naravno, neće biti s nama. Što se tiče uatkmice, smatram da smo spremni i da možemo izvući pozitivan rezultat, a za nas bi to bio i remi. Bod bi bio lijep uspjeh, s obzirom da nam u narednom kolu u goste doalzi prvaka Sarajevo pa bismo podigli euforiju pred tu utakmicu - rekao je Anel Dedić.

Gostovanje na Pecari na startu prošle sezone Zeničani ne pamte po dobrom jer im je domaćin napunio mrežu i slavio s uvjerljivih 6:0.

- Ne želim se ni prisjećati. To se jednom desi, ali siguran sam da ovoga puta nema šanse da izgubimo na takav način. Vjerujem da uopšte nećemo izgubiti - ističe Dedić.

Čelik je krajem prošle sedmice produžio ugovore s kapitenom Fenanom Salčinovićem, prvim strijelcem prošle sezone Harisom Dilaverom te golmanom Bojanom Pavlovićem, koji je prošlu polusezonu bio na posudbi iz Sarajeva, a u gradu na Lištici gostuju nakon što se Široki Brijeg vratio s dalekog puta iz Kazahstan, gdje je s 2:1 poražen od Kairat Almatyja.

Je li dug put ostavio traga na izabranicima Goce Sedloskog najbolje će pokazati večerašnja utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.