open-navfaktor-logo
search
Do 400.000 za 12 miliona KM
U četvrtak će biti poznato od koga Federacija BiH nabavlja vakcine
Vlada Federacije prihvatila je informaciju o poduzetim aktivnostima Zavoda za javno zdravstvo FBiH u svrhu nabavke vakcina.
08.03.2021. u 16:46
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo su firme koje su se javile da nabave vakcine za FBiH, Sinopharm ih može isporučiti u aprilu

Zaključkom Vlade FBiH zadužuje se Zavod za javno zdravstvo FBiH da nastavi koordinirati dalje aktivnosti sa kompanijama koje iskazuju spremnost uvoza vakcina za potrebe FBiH, kao i da preduzme proaktivnu ulogu u ovom procesu, te i sami kontaktiraju kompanije za koje cijene da imaju mogućnost osiguranja uvoza vakcina za potrebe Federacije BiH.

Ad hoc grupa za pregovore s proizvođačima vakcina i ovlaštenim zastupnicima će razmotriti sve ponude i putem Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sjednicu Vlade FBiH u četvrtak, 11. marta, dostaviti Prijedlog ugovora o nabavci vakcina sa odabranom kompanijom.

Predsjednik Ad hoc tijela je Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Članovi tog tijela za nabavku vakcina su još Sanja Čustović (Ministarstvo zdravstva FBiH), Vesna Alagić (Ministarstvo zdravstva FBiH), Mirsad Kacila, (Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH), Sanja Škuletić-Malagić (šefica kabineta premijera KS), Alma Kadić (pomoćnica ministra za zdravstvenu zaštitu u KS), Blaško Topalović (Zavod za javno zdravstvo TK) i Svjetlana Grgić (specijalistica infektologije iz HNK).

Kako je kazao federalni premijer Fadil Novalić, već se šest kompanija javilo sa ponudama sa osiguraju uvoz vakcina. 

Ugovorom je potrebno osigurati do 400.000 vakcina po cijeni do 12 miliona KM.

Obraćanje federalnog premijera Fadila Novalića i direkotora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davora Pehara, koji su detaljnije objasnili dalje procedure, pogledajte u videosnimku ispod. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.