open-navfaktor-logo
search
Autoceste FBiH
U četvrtak počinju radovi na dionici autoceste A1 Podlugovi-Sarajevo sjever
Iz Autocesta FBiH pozivaju vozače na poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, posebno brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili ni svoju ni sigurnost drugih sudionika u saobraćaju
31.07.2019. u 16:40
get url
text
Radovi će trajati 90 dana

Radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever počet će u četvrtak, 1. augusta, a kako je planirano, trajat će 90 dana i izvodit će se u više etapa.

Radove će izvoditi firma Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će konzorcij Modus Projekt d.o.o. Kakanj i AIK Inženjering d.o.o. Banovići, saopštila  je Press služba JP Autoceste FBiH.

Kako se navodi u pojašnjenju, u prvoj etapi koja počinje 1. kolovoza izvršit će se izmjena režima prometa u dužini od oko 2 km, odnosno od km 56+900 do km 58+800. Vozila koja putuju desnom trakom (smjer Podlugovi – Sarajevo sjever) na stacionaži km 56+900 će biti preusmjerena na lijevu traku (smjer Sarajevo sjever – Podlugovi), te će se promet odvijati dvosmjerno lijevom trakom do km 58+800, nakon kojeg se promet odvija normalnim tokom.

Iz Autocesta FBiH pozivaju vozače na poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, posebno brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili ni svoju ni sigurnost drugih sudionika u saobraćaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.