open-navfaktor-logo
search
Deklasirali Yarmouk
U četvrtfinalu Emir kupa: Al-Arabi nastavio veliki niz, u igri za četiri trofeja
Ekipa SC Al-Arabi koju s klupe vodi bh. stručnjak Rusmir Cviko, sa asistentima Elvisom Karićem i Edinom Prljačom, nastavila je pobjedonosni niz.
22.01.2023. u 23:05
get url
text

Nakon što su prošle sedmice u generalci sa 6:0 deklasirali prvoligaša Al-Salibikhaet sa 6:0, večeras su izborili plasman u četvrtfinale Emir kupa savladavši Yarmouk sa 6:1.

Al-Arabi je poveo u 41. minuti autogolom Cortesa, a četiri minute kasnije Aboud je udvostručio prednost. Samo tri minute igre bilo je dovoljno Al-Arabiju da stigne do trećeg gola, a pogodio je Al Enezi.

U 73. minuti Ammar je riješio pitanje pobjednika, a do kraja meča vidjeli smo još tri gola. Gosti su 79. minuti smanjili ma 4:1, da bi Al Aouadhi u 86. i Soula u 90. minuti potvrdili trijumf Zelenih.

Cvikinom timu ovo je bila 15. utakmica bez poraza. Nanizali su 12 pobjeda i tri remija, te su u igri za četiri trofeja. Četvrtfinalni meč Emir kupa igrat će 27. januara, a 1. februara derbijem protiv Kuwaita nastavljaju bitku za titulu (trenutno su drugi sa četitri boda manje od predstojećeg rivala i lidera tabele).

Finale Crown kupa protiv Al Salmiyaha igrat će 6. februara, a u Federation kupu su već osigurali plasman u četvrtfinale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.