open-navfaktor-logo
search
Turizam na koljenima
U Crnoj Gori popunjenost hotela desetak posto, a pola ih nije ni otvoreno
Polovina crnogorskih hotela zatvorena je na vrhuncu sezone, a u otvorenim hotelima je popunjenost desetak posto. Ostvareni turistički promet je, prema pisanju podgoričkih Vijesti, znatno ispod očekivanog.
02.08.2020. u 09:01
get url
text

Podatak o padu turističkih posjeta u sredini jula pokazuje da će prihodi od sezone biti neuporedivo lošiji u odnosu na prognozu vlade iz juna, koja je očekivala pad prihoda od 40 posto. Tada je Crna Gora bila "corona-free" odredište, a sada mnogi ne mogu doći u zemlju zbog širenja koronavirusa.

Crna Gora je 10. jula imala nešto više od 11 hiljada registriranih turista, što je samo osam posto od ostvarenog turističkog prometa na isti dan prethodne godine, objavila je crnogorska Nacionalna turistička organizacija.

Ministarstvo turizma je u petak objavilo da 45 do 50 posto hotela nije ni otvoreno, a u ostalima je popunjenost oko 10 do 13 posto. Potvrdili su i da se otkazuju aranžmani za početak augusta.

Crna Gora je lani od turizma zaradila oko 1,1 milijardu eura. U Crnoj Gori je, prema podacima objavljenim u subotu, u prethodna 24 sata potvrđeno 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U zemlji je trenutno 1.855 oboljelih od COVID-19, a od početka epidemije zabilježeno je 3.198 zaraženih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.