Broj prepolovljen

U Crnu Goru 2018. ušlo 2850 migranata, vojska i policija nadziru granicu

Objavljeno: 25.08.2018. u 19:51

Od početka 2018. u Crnu Goru je nezakonito ušlo 2.850 migranata, a broj ilegalnih ulazaka je prepolovljen otkako se prije sedam dana vojska pridružila policiji u osiguravanju državne granice s Albanijom, saopćio je u subotu načelnik Odsjeka za nazdor crnogorske granice, Vojislav Dragović

Više od dvije hiljade migranata vratilo se nazad u Albaniju

- Od početka godine pojačali smo mjere, ali smo procijenili kako je veoma važno da nam se u to pojačanje uključi vojska - rekao je Dragović za RT Crne Gore.

Mješovite patrole Uprave policije i Vojske Crne Gore na dnevnoj razini bilježile su između 20 i 30, a sada tek petnaestak migranata.

- Do sada sve naše procjene govore da oni svi koriste Crnu Goru kao tranzitno područje, jer vrlo brzo nakon podnošenja zahtjeva za azil napuštaju teritoriju Crne Gore, također nezakonito - rekao je Dragović.

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Esad Murić, kazao je kako je pješadijski vod, angažiran na tom zadatku, zabilježio da se više od dvije hiljade migranata vratilo nazad u Albaniju kada su primijetili graničnu patrolu, prenosi Hina.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije