Nova namjena objekta

U devastiranoj pekari šit će odjeću, posao će dobiti 100 radnika?

Objavljeno: 02.10.2019. u 20:20

Lokalni vijećnici u Drvaru prihvatili Pismo namjere kompanije  YUMCO  Vranje za otvaranje proizvodnog pogona za konfekcioniranje odjeće na lokalitetu bivše pekare "Mlin"

Prihvaćeno Pismo namjere Pamučnog kombinata YUMCO

Vijećnici općine Drvar na sjednici Općinskog vijeća održanoj danas usvojili su Prijedlog odluke kojim prihvaćaju Pismo namjere Holding kompanije Pamučni kombinat YUMCO a.d. iz Vranje te Prijedlog odluke o potvrđivanju Odluke o izmjeni Odluke o stavljanju u promet devastiranih postrojenja bivše pekare "Mlin".

Kako je kazano nakon završetka sjednice, koja je inače prekinuta nakon šeste tačke dnevnog reda jer nije bilo kvoruma za daljnji rad, vijećnici su prihvatili Pismo namjere Holding kompanije Pamučni kombinat YUMCO a.d. Vranje za otvaranje proizvodnog pogona za konfekcioniranje odjeće na lokalitetu bivše pekare "Mlin".

Kako se moglo čuti na sjednici Općinskog vijeća, ova kompanija trebala bi u budućnosti zaposliti 100 radnika, i to najveći broj ženske radne snage.

Što se tiče druge odluke, odnosno Prijedloga odluke o potvrđivanju Odluke o izmjeni Odluke o stavljanju u promet devastiranih postrojenja bivše pekare "Mlin", propisano je da se prodaja sirovine-staro željezo vrši putem usmenog javnog nadmetanja, a po početnoj cijeni od 0,12 maraka po kilogramu željeza, saopćeno je iz Općine Drvar.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije