Utorak, 03.10.2023.

U Dom za starije osobe "Hatidža Mehmedović" smještene prve majke Srebrenice

Šuhra i Ajiša Malić prve su korisnice koje su smještene u nedavno izgrađeni Dom za starije osobe "Hatidža Mehmedović" u Potočarima.

Kompleks koji može parirati svjetski poznatim centrima za smještaj i brigu o starijim licima, nazvan je po majci Hatidži Mehmedović, heroini Podrinja i istinskom borcu za ljudska prava.

- Majkama će u domu biti pružena cjelodnevna medicinska i sva druga neophodna briga i osjećajan pristup na nivou prihvatljivih ljudskih očekivanja - saopćeno je iz Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus.

Dom raspolaže sa 118 kreveta raspoređenih u osam bungalova sa po dva apartmana i jednim velikim objektom od 36 apartmana.

Dom ima i poseban objekat gerijatrije sa 14 kreveta. U sklopu Doma za starija lica već nekoliko dana aktivno je počela raditi i ambulanta u kojoj ordinira ljekar medicine pa je to olakšavajuća okolnost i za sve majke da se kontinuirano prati njihovo zdravstveno stanje.

Dom predstavlja veliki iskorak u lokalnoj zajednici, a u njemu će u narednom periodu prvenstveno biti smještene majke Srebrenice i Podrinja, dok će prednost imati korisnice MFS-EMMAUS-ovog projekta "Ljubav za majke Srebrenice" koji broji 40 majki.
 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh