open-navfaktor-logo
search
Izbori 2018
U Domu omladine u Zvorniku održan skup Proevropskog bloka
Prisutnima su se obratili i predstavnici stranaka koalicije Proevropski blok
09.09.2018. u 21:32
get url
text

Na početku predizborne kampanje Demokratska fronta i Željko Komšić posjetili su Kalesiju i Zvornik.

U Domu omladine u Zvorniku održan je skup Proevropskog bloka, koalicije u sklopu koje Demokratska fronta izlazi na izbore u Republici Srpskoj.

Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obraćajući se prisutnima u Zvorniku proučio je: „Osjećam potrebu da sa ovog mjesta, iz Zvornika, poručim da je Drina bila, jeste i uvijek će biti granica dvije zemlje. Mnogi su prolili krv za to i to će tako uvijek ostati.“, te dodao da je Proevropski blok plemenita ideja i da će Demokratska fronta dati sve od sebe da ona zaživi do kraja.

Prisutnima su se obratili i predstavnici stranaka koalicije Proevropski blok Vehid Kadrić iz Socijaldemokratske partije, Sadik Ahmetović i Nedim Čivić ispred Nezavisnog bloka, te ispred Demokratske fronte Esad Hasanović, kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Prije Zvornika održan je predizborni skup u Tojišićima, Općina Kalesija u Tuzlanskom kantonu.

- Neće uspjeti ni Miloradu ni Draganu da ova zemlja nestane. Mnoga carstva su prolazila kroz Bosnu i Hercegovinu. Sva su propala, a mi još uvijek stojimo. Ni milimitar Bosne i Hercegovine nećemo dati nikome nikada - poručio je prisutnima u MZ Tojišići u Kalesiji Željko Komšić.

Osim predsjednika Komšića prisutnima su se obratili Dženan Đonlagić, Milan Dunović i Zlatan Begić, kandidati za Zastupnički dom Parlamenta BiH i Admir Husić, predsjednik OO DF Kalesija.

Demokratska fronta sutra nastavlja kampanju skupom u Gračanici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.