Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine su mogući poslijepodnevni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercgovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura 24 do 30, na jugu do 35 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne u većem dijelu zemlje. Uz temperature koje će blago opasti i biti pretežno u okviru uobičajenih za ljetni period, većina populacije trebala bi se osjećati malo ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju se sugeriše opreznija vožnja. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a dnevna 26 do 32, na jugu do 36 °C.

U utorak sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Jutarnja temperatura od 18 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 38 °C.

U srijedu jutro umjereno, ponegdje pretežno oblačno. U ostatku dana razvedravanje. Na sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna 27 do 33, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 36 stepeni.