open-navfaktor-logo
search
Različite mjere
U FBiH bez promjena, u RS-u navijači mogu na tribine: Hoće li FSBiH mijenjati pravila zbog Borca
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas nije raspravljala o povratku navijača na tribine zbog povoljnije epidemiološke situacije.
20.05.2021. u 11:49
get url
text

Nije raspravljala zbog toga što to i nije bio prijedlog Kriznog štaba, koji je predložio, a Vlada usvojila ukidanje ograničenja o kretanju koje je do sada bilo od 23 sata.

Krizni štab entiteta Republika Srpska u srijedu je dozvolio povratak publike na stadione.

Banjalučki Borac odmah je pozvao navijače na utakmicu protiv Tuzla Cityja, u kojoj bi mogla pasti odluka u novom prvaku BiH.

VEZANI TEKST - Borac zove navijače na proslavu titule, a FSBiH još nije ukinuo zabranu

Ipak, zadnju riječ o svemu dat će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine na čijem čelu je donedavni predsjednik Borca Vico Zeljković.

Fudbalski savez ranije je bio izričit po tom pitanju. Tako je prošla sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine prekinuta zbog toga što su zdravstvene vlasti u RS-u zabranile održavanje sportskih takmičenja, iako su u FBiH bili spremni da dozvole odigravanje utakmica.

Početkom godine je i Zapadnohercegovački kanton odobrio povratak navijača na tribine, ali premijerligaški mečevi igrali su se bez publike zbog toga što nije bilo dozvole iz Fudbalskog saveza BiH.

Do kraja sezone u Premijer ligi BiH ostala su još dva kola. Ako se dosadašnjih 186 dvoboja igralo pred praznim tribinama, logično bi bilo da se na isti način odigra i preostalih 12. Ako Fudbalski savez ne odluči drugačije, odnosno zbog Borca poništi vlastiti Covid-protokol za ovu sezonu, a prema kojem se sve utakmice igraju bez navijača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.