open-navfaktor-logo
search
COVID-19 u Srbiji
U Gerontološkom centru u Nišu koronavirusom zaraženo 139 osoba, uhapšen direktor
Direktor Gerontološkog centra u Nišu uhapšen je zbog sumnje da kao ovlaštena osoba, nije preduzeo sve neophodne mjere i radnje kako bi spriječio širenje zarazne bolesti COVID-19, usljed čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvero zaposlenih.
13.04.2020. u 15:28
get url
text

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M. S. (47) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom prenošenje zarazne bolesti - saopćila je PU Niš.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, piše Blic.

Podsjetimo, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja oglasilo se saopćenjem na zvaničnom sajtu u subotu popodne, "da je u Gerontološkom centru Niš 25 korisnika testirano na COVID-19, od čega je kod šest potvrđeno prisustvo virusa, a da se kod 19 rezultati očekuju tokom nedjelje".

- Preostali 231 korisnik ove ustanove nema simptome virusa. Svi korisnici kod kojih se sumnja na prisustvo koronavirusa smješteni su u karantin, a od večeras ova ustanova bit će u potpunoj izolaciji, uključujući i zaposlene u njoj - saopćili su prije dva dana iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.