Puna sala

U Hadžićima obilježen Dan Armije RBiH: Opstanak Igmana i Ivana bio je važan za cijelu BiH

Objavljeno: 16.04.2019. u 08:25

Organizator Akademije bio je OO SDA Hadžići, Asocijacija mladih SDA zajedno sa asocijacijama žena i Fatme

FOTO: Općina Hadžići

U prepunoj multimedijalnoj sali Općine Hadžići održana je Akademija povodom obilježavanja 27. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine. Gosti predavači na akademiji bili su: Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići, Avdo Huseinović, novinar i publicista, Harun Hodžić, penzionisani major ARBiH i Ismet Hadžić Mutevelija, brigadni general ARBiH i legendarni komandant Dobrinjske brigade.

Prisutni gosti su imali priliku da se podsjete prvih početaka u formiranju Armije, njenom daljem razvoju i pretvaranju u oružanu snagu koja je bila garant opstanka države Bosne i Hercegovine i koja je bila uzdanica naroda i nastala iz naroda koji voli Bosnu i Hercegovinu. Ujedno je to bila i jedina legalna i legitimna vojna sila u državi BiH. Akademija je završena kratkim podsjećanjem prisutnih građana općine Hadžići na važnost i bitnost opstanka Igmana i Ivana za općinu Hadžići, Sarajevo i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Voditelj Akademije je bio Almin Selimović, a svoj doprinos obilježavanju godišnjice izvođenjem pjesme "Spavaj sine" i ilahije "Šehidi" dala je Amna Horman te Lejla Selimović izvođenjem recitacije "Bosna je jedina domovina". Organizator Akademije bio je OO SDA Hadžići, Asocijacija mladih SDA zajedno sa asocijacijama žena i Fatme.

Organizator se zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali Akademiju, te time pokazali da čuvamo naše vrijednosti i da ne zaboravljamo one koji su svoje živote dali da bismo mi danas u miru mogli biti ponosni građani Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuta čuvena rečenica prvog predsjednika RBiH, rahmetli Alije Izetbegovića: "Sile koje nasrću na Bosnu će se umoriti, mi se nećemo umoriti." 

Foto: Općina Hadžići

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije