open-navfaktor-logo
search
Današnja testiranja
U HNK pozitivna 54 testa na koronavirus, čak 50 u jednom gradu
U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom dana na COVID-19 testirano je 116 uzoraka.
26.06.2020. u 19:27
get url
text
get url
text

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivna su 54 uzorka, i to 50 iz Stoca, tri iz Mostara i jedan iz Čitluka.

S obzirom na evidentno pogoršanu epidemiološku sliku, Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i scoijalne skrbi ponovo je pozvao građane na oprez i pridržavanje svih propisanih mjera zaštite – držanja distance, nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru te, i na otvorenom, ukoliko nije moguće održati distancu od dva metra, kao i čestog, temeljitog pranja ruku, održavanja osobne higijene i higijene prostora, piše Dnevni.ba.

Krizni stožer apelira i na pridržavanje nedavno donesenih preventivnih mjera, odnosno strogo pridržavanje Naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Također, od jedinica lokalne samouprave traži se provedba pojačanog inspekcijskog nadzora svih inspekcija sukladno Naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

U ustanovama socijalne njege sa smještajem korisnika obustavljaju se posjete korisnicima i izlasci korisnika.

Svi zaposleni u ustanovama socijalne njege sa smještajem korisnika i u dječjim vrtićima testirat će se svakih 21 dan do daljnjeg. Testiranje se vrši sukladno propisanoj proceduri nadležne zdravstvene ustanove. Za provedbu ove mjere odgovorne su ustanove socijalne njege, dječji vrtići i nadležne zdravstvene ustanove.

Nalaže se zdravstvenim ustanovama aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19 i uspostava trijažnih/febrilnih punktova te su o istom obvezni dostaviti izvještaj Kriznom štabu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne njge HNK najkasnije do 30. juna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.