open-navfaktor-logo
search
Hag
U Holandiji protest protiv migrantske politike EU-a: Otvorimo vrata izbjeglicama
Tokom okupljanja u Hagu poručeno je kako je nehumano i van svake pameti vraćati izbjeglice i djecu u nestabilne zemlje iz kojih su već pobjegli
03.11.2018. u 22:37
get url
text

{$galerijaFotografija}

U holandskom gradu Hagu održano je protestno okupljanje protiv politike Europske unije (EU) po pitanju migranata i izbjeglica.

Okupljanju koje je organizovala nevladina organizacija Antifašistička akcija (AFA) prisustvovali su brojni građani, ali i izbjeglice koje borave u kampovima u ovoj zemlji.

Demonstranti su se okupili ispred sjedišta Međunarodnog suda pravde u Hagu, gdje su istakli transparente "Niko nije bjegunac", "Otvorimo vrata izbjeglicama", "Niko nije slobodan dok to ne budemo svi".

Tokom okupljanja mogle su se čuti i parole poput "Svijet pripada svima", "Otvorite granice", "Stop granicama, stop protjerivanju" i "Naša vrata su otvorena izbjeglicama", a nakon zgrade suda uputili su se prema ulici Langen Beestenmarkt.

Tokom okupljanja je poručeno kako je nehumano i van svake pameti vraćati izbjeglice i djecu u nestabilne zemlje iz kojih su već pobjegli. Upućen je poziv da se usvoji zakon koji će, u tom kontekstu, na poseban način tretirati djecu.

Naglašeno je kako EU treba u potpunosti otvoriti svoja vrata izbjeglicama.

Izbjeglice iz brojnih zemalja koje su prisustvovale današnjem protestu u Hagu zahvalile su organizatorima.

Tokom okupljanja policija je poduzela visoke mjere sigurnosti, te je spriječena jedna ekstremno desna grupa u pokušaju da istovremeno organizira konra protest.

Protest u Holandiji protiv migrantske politike EU-a, 03.11.2018.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.