open-navfaktor-logo
search
Korišten i suzavac
U incidentu u Mostaru povrijeđena četiri predstavnika KMF Radnik
O incidentu koji se dogodio u srijedu u Mostaru za vrijeme odigravanja utakmice finala doigravanja futsal prvenstva BiH Mostar SG – Radnik oglasio se i klub iz Bijeljine.
25.05.2023. u 12:01
get url
text

VEZANI TEKST - MUP HNK o prekidu utakmice u Mostaru: Huligani suzavcem napali goste
 

Kako je navedeno na Radnikovoj Facebook stranici, do napada na ljude iz Bijeljine došlo je pred kraj utakmice kada je grupa huligana ušla u sportsku dvoranu te od predstavnika njihova kluba, uz prijetnje teleskopskim palicama, zatražila da skinu majice "KMF Radnik MD Shop" na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi.

- Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe Red Army, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te ih počeo udarati palicama. Nekoliko policajaca i domaći gledatelji pokušali su obraniti predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli sići na parket sportske dvorane - naveli su iz Radnika.

U napadu su četvorica predstavnika Radnika povrijeđena.

- Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale? - poručili su iz Radnika.

- Nadamo se da će uprava Futsal kluba Mostar-SG, osim što nam je na zvaničnoj Facebook stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače i zaposlene smatramo iskrenim prijateljima - navodi se u objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.