open-navfaktor-logo
search
Transferi
U Interu se raspada balkanski klan?
U aktuelnom prvaku Italije i trenutnom prvoplasiranom timu Serie A Interu očekuje se zanimljiv period kada su u pitanju transferi.
20.12.2021. u 12:34
get url
text

Pojedinim fudbalerima ugovor istječe na kraju sezone, a kako nema značajnijih napredaka u pregovorima za produženje ugovora, sportski direktor Intera Beppe Marotta primoran je da se okrene drugim opcijama.

Dolazi do raspada balkanskog klana jer će na kraju sezone ugovori isteći Hrvatima Marcelu Brozoviću i Ivanu Perišiću, Srbinu Aleksandru Kolarovu i Slovencu Samiru Handanoviću. Također postoji mogućnost da klub napuste Vecino, D'Ambrosio i Ranocchia.

Brozović, prema pisanjima italijanskih medija, traži godišnja primanja do sedam miliona eura, a Inter mu ne želi platiti više od šest miliona eura po sezoni. Ivanu Perišiću se nudi veteranski ugovor, dvostruko slabiji od pet miliona eura po sezoni koliko sad zarađuje, a postoje šanse da će se vratiti u redove Hajduka iz Splita, kluba u kojem je i započeo karijeru.

Sportski direktor Marotta ispituje tržište i traga za alternativama. Inter ima finansijskih problema pa neće biti u mogućnosti da dovede neko zvučnije ime.

Prvak Italije je zainteresovan za fudbalera Cagliarija Nahitana Nandeza, koji bi trebao popuniti rupu u veznom redu nastalu odlaskom Marcela Brozovića, odnosno mogućim odlaskom Arthura Vidala, koji je trenutno nezadovoljan na Meazzi.

Već se dugo priča o dolasku Ajaxove jedinice Andrea Onane, a navodno već ima usmeni dogovor s Interom i po isteku ugovora s Kopljanicima trebao bi preseliti među stative Intera umjesto veterana Handanovića.

Također se sve više spominje povratak Alexisa Sancheza u Barcelonu koja ima problema sa realizacijom u napadu.

Trener Simone Inzaghi ima i neke svoje želje pa je od svog sportskog direktora tražio da mu dovede krilnog napadača River Platea Juilana Alvareza i Luisa Alberta iz Lazija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.