open-navfaktor-logo
search
Rano jutros
U Iranu se srušio avion sa 176 ljudi, pretpostavlja se da niko nije preživio
BBC piše da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici
08.01.2020. u 07:23
get url
text

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušio se u srijedu rano ujutro sa 176 putnika i članova posade, potvrdila je iranska državna agencija Press TV. Avion je pao ubrzo nakon polijetanja sa iranskog aerodroma Imama Homeinija, a prve fotografije s mjesta pada pokazuju pravi užas na mjestu pada aviona.

Avion se srušio u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, a krenuo je za Kijev.

Na mjesto nesreće poslane su spasilačke službe.

- Avion je u plamenu, ali poslali smo ekipe i možda uspijemo spasiti neke putnike, izjavio je šef iranskih interventnih službi Pirhossein Koulivand za tamošnju državnu televiziju, kako ga citira agencija Reuters.

U međuvremenu je iranski Crveni polumjesec objavio da nema mogućnosti da je iko preživio nesreću. Među putnicima koji su poginuli u avionskoj nesreći na periferiji Teherana su državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Švedske, Afganistana, Velike Britanije i Njemačke, izjavio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Vadim Prystaiko.

Prystaiko je potvrdio da je u padu putničkog aviona poginulo 82 Iranaca, 63 Kanađana i 11 Ukrajinaca, među kojima dva putnika i devet članova posade. Istakao je da se u avionu nalazilo još i 10 Šveđana, četvoro Afganistanaca, troje Nijemaca i troje Britanaca. 

{$galerijaFotografija}

BBC piše da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici.

First film of Ukrainian airline plane crash in #Parand #Tehran #Iran 

Pad aviona u Iranu 8.1.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.