open-navfaktor-logo
search
Poginulo šest ljudi
U izraelskim napadima u Gazi uništene kuće, škole i poslovni objekti
Iz Ministarstva zdravstva Gaze potvrdili su da je u napadima, koji traju od sinoć, poginulo šest, a ranjeno 25 Palestinaca
13.11.2018. u 12:55
get url
text

Izraelski napadi, koji od sinoć traju u Pojasu Gaze, napravili su veliku materijalnu štetu na tom području, javlja Anadolu Agency (AA).

Bombardovanje je izazvalo paniku stanovnika Gaze koji su se jutros probudili u ruševinama.

Kamera AA snimila je ruševine koje su ostale iza izraelskih napada. Neki stambeni objekti su u potpunosti uništeni. 

Među uništenim objektima su vrtić i škola. Materijalna šteta je pričinjena i na velikom broju kuća i poslovnih objekata. 

Iz Ministarstva zdravstva Gaze potvrdili su da je u napadima, koji traju od sinoć, poginulo šest, a ranjeno 25 Palestinaca. U uzvratnoj vatri palestinskih grupa poginuo je jedan, a ranjeno više od 50 Izraelaca. 

Tokom protekle noći izraelski bombarderi izveli su žestoke napade u različitim dijelovima blokirane palestinske enklave Gaze.

Meta napada bila je i policijska stanica, dva sjedišta pokreta Islamic Jihad i zgrada televizije Al-Aksa. Izrael je zračne napade započeo nakon navodnih raketnih napada s područja Gaze.

Izraelska vojska tvrdi da je tokom ponedjeljka iz Gaze na Izrael ispaljeno više od 300 raketa i da je većina njih presretnuta odbrambenim sistemom ili je pala na nenaseljena polja. U raketnim napadima ranjeno je 29 Izraelaca.

Iz Ujedinjenih nacija su pozvali na prekid sukoba u Gazi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.