open-navfaktor-logo
search
Pojas Gaze
U izraelskom zračnom napadu poginulo troje palestinske djece
Izvori u blizni istočne granice grada Khan Yunisa, saopćili su kako su brojna izraelska vozila intenzivirala kretanja na pomenutom području, a učestali su i letovi ratnih aviona
28.10.2018. u 22:17
get url
text
Izraelski borbeni avioni tokom noći bombardovali dijelove okupiranog Pojasa Gaze

Troje palestinske djece ubijeno je u izraelskom zračnom napadu izvedenom u nedjelju na područje u blizini istočne granice Pojasa Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva Ashraf al-Qidra saopćio je kako je riječ o maloljetnicima uzrasta od 12 do 14 godina.

Tijela su prevezena u bolnicu u Deir al-Balahu, u središnjem dijelu Pojasa Gaze. Podaci o identitetu djece nisu objavljeni.

Izraelska vojska tvrdi kako su djeca namjeravala preći sigurnosnu ogradu i postaviti ekplozivnu napravu.

Izvori u blizni istočne granice grada Khan Yunisa, saopćili su kako su brojna izraelska vozila intenzivirala kretanja na pomenutom području, a učestali su i letovi ratnih aviona.

Od marta se u blizini granice Pojasa Gaze organiziraju demonstracije putem kojih Palestinci zahtijevaju pravo na povratak kućama na teritorijama s kojih su protjerani. Traže i ukidanje izraelske blokade Pojasa Gaze, koja traje 12 godina.

Od 30. marta, ubijeno je više od 200 Palestinaca, a nekoliko hiljada je ranjeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.