open-navfaktor-logo
search
Schumacher
U kolicima je, svjestan svega i često plače...
Porodica Michaela Schumachera još skriva informacije o zdravstvenom stanju nekadašnjeg šampiona Formule 1, nakon teške nesreće koju je doživio na skijanju u Francuskoj 2013. godine.
24.08.2018. u 15:40
get url
text

Nekoliko mjeseci je sedmerostruki prvak Formule 1 bio u komi, a porodica je samo tužeći magazin Bunte otkrila na sudu da Schumacher ne može hodati ni uz pomoć fizioterapeuta, prenosi Index.

- Sud je zaključio da je objava o tome kako Michael može hodati uz pomoć fizioterapeuta neistinita - kratko je tada obrazložila sutkinja Simone Kafer i dosudila da magazin Schumacherovoj obitelji mora isplatiti 50.000 eura odštete.

Sada je francuski Paris Match objavio razgovor s neimenovanim članom Schumacherove porodice koji je potvrdio da legendarni vozač ne može hodati.

- Svjestan je svega. Kada ga u kolicima dovedu do prozora i kada ugleda predivnu panoramu koja ga okružuje, Michael često plače - izjava je navodnog rođaka za magazin.

Podsjetimo, posljednja informacija o Schumacheru bila je da će se s porodicom preseliti na Mallorcu, ali je to demantovano, te da i dalje ostaju u Švicarskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.