open-navfaktor-logo
search
Oprez na putevima
U kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle
U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja
05.11.2018. u 08:33
get url
text

Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf - Travnik - Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever - Lepenica i Podlugovi - Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Jajce - Mrkonjić Grad - Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf -Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Olovo - Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.