open-navfaktor-logo
search
Putevi u BiH
U kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle
Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan
09.11.2018. u 10:06
get url
text

Izdvajaju se putevi uz rijeke: Bosnu, Lašvu, Vrbas i Drinu, zatim šire područje Mrkonjić Grada, Prijedora, Doboja, Gračanice i Ljubuškog, kao i dijelove Sarajeva, te dionice autoputa A-1 Zenica - Tarčin i Zvirovići - Bijača i magistralni put M-17 Konjic - Jablanica. Savjetuje se sporija i opreznija vožnja.

Danas od 08.00 do 11.00 sati izvode se deminerski radovi na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf - Jajce kod tunela Skela, tako da se na toj lokaciji saobraća uz povremene obustave u trajanju do 15 minuta.

Zbog radova na ugradnji uređaja za brojanje prometa, na magistralnom putu M-17 Blažuj - Tarčin (u mjestu Binježevo) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na tom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva s izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad - Lepenica i Podlugovi - Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-17 Mostar - Ortiješ, M-5 Ključ - Mrkonjić Grad, M-6 Domanovići - Stolac, M-6.1 Kolo - Posušje, M-15 Priluka - Glamoč, M-5 Donji Vakuf - Travnik i M-18 Olovo - Kladanj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.