open-navfaktor-logo
search
Akcija Mars
U kući napravio laboratoriju za uzgoj marihuane, FUP jutros upao sa psima i uhapsio ga
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jutros su u Zenici uhapsili 35-godišnjeg A. B. zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.
27.09.2021. u 12:25
get url
text

Kako je saopćio FUP, radi se o operativnoj akciji "Mars", koja je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici pripadnici FUP-a pretresli su kuću koju osumnjičeni koristi i tom prilikom pronašli improviziranu laboratoriju za proizvodnju marihuane, određeni broj zasada indijske konoplje, drobilicu, te druge predmete koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa spomenutim krivičnim djelom. 

{$galerijaFotografija}

Uhapšeni muškarac odranije je poznat policijskim i sudskim organima, a sumnjiči se da je određeni vremenski period u cilju stjecanja nezakonite imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao, te je dalje distribuirao.

- Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije koji su dali doprinos njenom provođenju. Akcija Federalne uprave policije se provodi u okviru redovne borbe protiv zloupotrebe droga - naveli su iz FUP-a.

27.09.2021_5_OTA-mars.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.