open-navfaktor-logo
search
Centar Pavarotti
U Mostaru obilježena 96. godišnjica osnivanja Republike Turske
Zajednički cilj naših zemalja je da naši bliski odnosi budu nagrađeni i na ekonomskom polju i nema sumnje da će direktne strane investicije uveliko doprinijeti dosezanju vitalnosti Mostara i okolice, kazao je Oytan
28.10.2019. u 20:49
get url
text

Večeras je u Mostaru upriličen svečani prijem povodom 96. godišnjice osnivanja Republike Turske, koji je u gradu na Neretvi okupio brojne goste i uzvanike iz političkog, javnog i kulturnog života. Na svečanosti povodom godišnjice od uspostave moderne turske republike u mostarskom Muzičkom centru Pavarotti održan je koncert pod visokim pokroviteljstvom Generalnog Konzulata Republike Turske u Mostaru.

Brojni posjetioci su imali priliku uživati u kompozicijama sopranistice Pinar Donmez u pratnji Damira Bunoze. Generalni konzul Republike Turske u Mostaru Kudret Oytan tom prilikom kazao da je prelijep osjećaj veličanstvenim koncertom obilježiti 96. godišnjicu osnivanja Republike Turske.

- Zajednički cilj naših zemalja je da naši bliski odnosi koji se zasnivaju na historiji, srodstvu i kulturnim vezama, budu nagrađeni u komercijalnom i ekonomskom polju. Nema sumnje da će direktne strane investicije uveliko doprinijeti dosezanju vitalnosti Mostara i okolice – kazao je Oytan. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.