U Mostaru je do 15 sati glasalo 34.028 glasača s pravom glasa, što iznosi 34,43 posto od ukupnog broja glasača.

- Izbori se do sada odvijaju nesmetano, u skladu sa izbornim propisima, bez prijava problema. Imamo nekih prigovora koji se odnose na tehničke probleme, ali oni ne bi trebali utjecati na izborne rezultate - potvrdio je predsjednik Izborne komisije Grada Mostara Hilmo Đidelija.

Podsjetimo, jutros u sedam sati,  bez ikakvih poteškoća, na području grada Mostara otvoreno je 147 redovnih birališta i jedno za glasanje u odsustvu, a na terenu su i tri mobilna tima.U tom gradu pravo glasa na ovogodišnjim općim izborima ima 99.195 birača, od čega 128 u odsustvu.

Na području općine Stolac do 15 sati glasalo je 5.300 birača što iznosi 55,54 posto od ukupnog broja glasača, potvrdio je za Faktor predsjednik Općinske izborne komisije Stolac Miroslav Marić.

 Prema njegovim riječima, glasanje protiče mirno bez ikakvih problema, ni na jednom biračkom mjestu nisu zabilježeni nikakvi incidenti.  

Na području općine Stolac jutros u 7 sati otvoreno je 19 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasanje u odsustvu te su četiri mobilna tima raspoređena na terenu. Pravo glasa ima 11.106 birača.