open-navfaktor-logo
search
Detalji akcije u Sarajevu
U munjevitoj akciji SIPA-e na Stupu uhapšen 38-godišnjak: Planirao ubistvo inspektora?
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predat će danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo muškarca koji je uhapšen zbog sumnje da je planirao ubistvo jedne osobe na području Sarajeva, saopćeno je iz te policijske agencije.
24.07.2020. u 12:27
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, munjevita akcija hapšenja osumnjičenog izvedena je jučer u sarajevskom naselju Stup, gdje su primijećene jake policijske snage.

Kako saznajemo od mještana ovog naselja, pripadnici SIPA-e pretresli su stan i vozilo koje koristi 38-godišnji M. B., nastanjen u Stupskoj ulici.

Nezvanično saznajemo i da su istražitelji SIPA-e do saznanja o tome da osumnjičeni planira ubiti nekoga došli dok su istraživali druga krivična djela.

Navodno, prema još nepotvrđenim informacijama, spominjano je ubistvo nekog inspektora, ali istražitelji još sklapaju mozaik slučaja i utvrđuju kolika je uopće bila i realna opasnost od izvršenja tog djela.

Ne želeći ništa prepustiti slučaju, odlučili su se za preventivno djelovanje, odnosno hapšenje.

Iz SIPA-e nam ova saznanja nisu mogli zvanično potvrditi. 

VEZANI TEKST - Zbog planiranja ubistva SIPA u Sarajevu uhapsila jednu osobu

Međutim, ono što je evidentno iz saopćenja SIPA-e je da su prilikom pretresa pronađeni predmeti koji su pogodni za izvršenje ovog krivičnog djela.

- Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresene su tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija. U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubistva - naveo je portparol SIPA-e Luka Miladinović u saopćenju za javnost.

U saopćenju se dodaje da je pronađena određena količina opojne droge i oružja, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a da će osumnjičeni biti predat Tužilaštvu KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.