U MUP -u Srbije niko ne spava i prioritet nam je da pronađemo otetu djevojčicu Moniku Karimanović, kazao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, objavili su srbijanski mediji. 

-U potragu je uključeno 470 policajaca, najobučenijih na terenu. Preko 100 lovaca aktivno učestvuju u ovoj potrazi, gotovo 600 ljudi - rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao da policija neće prestati da teren pretražuje dok ne nađe malu Moniku i "uhapsi zlikovca".

On je istakao da je sinoć teren u okolini Knjaževca pretraživan termovizijskim kamerama.

- Koristimo sve tehničke mogućnosti i nećemo stati dok ne nađemo Moniku - rekao je Stefanović.

Potraga za otetom devojčicom i manijakom Ninoslavom Jovanovićem zvanim Malčanski berberin, koji je drži traje već sedam dana i raširila se od sela oko Niša na teritoriju oko Knjaževca jer svi tragovi ukazuju da se nalaze tamo.

- U okolini Knjaževca trenutno se nalazi oko 470 pripadnika MUP. Na terenu su najiskusniji operativnci Žandarmerije, inspektori, načelnici lokalnih policijskih uprava, sve lokalne snage. Tamo je i helikopterska jedinica - rekao je Stefanović.

MUP Srbije je objavio novu fotografiju silovatelja, pozivajući građane da ako ga primjete odmah pozovu 192. 

-Dobro pogledajte ovu fotografiju i odmah pozovite 192 ako ste ga vidjeli ili nešto znate o njemu! Moguće da ima i bradu od 7-8 dana pošto je u bjekstvu od trenutka od kada se dovodi u vezu sa otmicom male Monike iz Niša, prošlog petka ujutru.